Meditasyon nedir? Ne anlama gelir? Zihin Gevezeliğini Susturma

0 11.353

Merhabalar,

Meditasyon nedir?

Sizlere ilk önce meditasyon’un tanımını yaparak bilgilendirmeye çalışacağız. Ve inanın bu yazıyı okuduktan sonra eminim hepimiz zihnimize dur demeyi deneyimleyip göreceğiz. Bazılarımızın bildiğinin yanı sıra meditasyon nedir? yararları konusunda bilgilendirme veriyor olacağız.

MEDİTASYON: Latince medidatio kelimesinden türetilmiş, sözlük anlamıyla bir çok batı dillerinde “DERİN DÜŞÜNME” manasına gelmektedir.

ANLAMI: Kişinin iç huzuru, sükunet, Öz varlığınıza ulaşmanıza olanak veren, zihin denetleme teknikleri ve deneyimlerine, ayrıca uyanıklık ve konsantrasyon çalışmalarıyla “zihin ve ruhunuzu” dinlendirip ” köklü bilinç açma,  özgür olmak ”  diye tanımlanabilir. Ayrıca meditasyon manevi arınma tekniğidir.

İnanç sistemlerinde meditasyon farklı farklı adlandırılmaktadır.

  • Taoizm (Çin)
  • Budizm (Hindistan)
  • Bön (Tibet)
  • Tefekkür (İslamiyet)

Meditasyon Tanrı’nın sesini dinlemektir. İlahi Olan’ın huzur veren sakin sesini duyabilmek için kendinizi yaşamın kargaşasından uzaklaştırmanız gerekir. Tanrı’nın sesini duymak  ve  dualarınızın duyulmasını sağlamak zihninizi durmaksızın konuşan sesi susturmakla olur. Bu durumu daha iyi anlamak için örneklersek; “Dedikleriniz hiçbir şeyi dinlemeksizin durmadan telefonda konuşmaya devam eden biriyle veya birileriyle konuştunuz mu hiç?” Araya iki kelime sıkıştırmaya çabaladıkça karşınızdaki sizi duymaksızın her dediğiniz kelimeyi böler ve konuşmasına devam eder. Siz iletişim kurmaya çalışırsınız ancak o monolog olarak susmadan konuşur. Böyle bir durumda ne yapmak istersiniz? Tabi ki  konuşmayı bitirmeye çalışırsınız. Çünkü ortada iletişim diye birşey yoktur.

Verdiğimiz örnek yukarıda nasılsa meditasyonda bir iletişim çeşidi olduğundan sesinizi duyurmak için zihninizi susturmanız gerekir. Eğer ki susturamazsak evren de telefonu kapatır. Size gelen mesajları ve yanıtları dinlemeye zaman ayırmadan durmadan dua edersiniz hiç bir yanıt almadığınızı düşünürsünüz. Çünkü zihninizin gevezeliği Allah’ın iletişim için gönderdiği mesajlara engel olacaktır. İnsanların çoğunun  zihinleri gevezelik eden düşüncelerle doludur.

Meditasyonu’un amacı ve niyeti;  Zihninizin gevezeliğini susturup, Allah’ın rehberlik ve bilgelik tohumlarını atmasına izin vermektir. Kendi içimize yönelerek gerçek benliğimizi burada buluruz. İlahi benliğimizin büyümesine olanak veririz ki bu da tohumlar ekilirken kendimizi huzurlu ve dingin hissettirir.

Sonuç olarak Meditasyon yani “derin düşünme” zihnimizin gevezeliğini susturmak sağ beynimizin İlahi ilhamı almaya açık hale getirmesini sağlamak demektir. “Sessizlikte İlahi bilgeliğin incilerine ulaşırsınız”

Haydi Canlar kendinizi sevin ve lütfen zaman ayırıp O  İlahi bilgeliği yani huzuru kucaklayın. “Bu yaşam sadece senin.” Kıymetinizi  bilin.

Sevgide ve Işıkta kalın.

Teşekkürler.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.