Nefes Almayı Hatırlıyor muyuz?

0 937

Gerçekten yaşıyor muyuz?

Eğer ki yeterli oranda nefes almıyorsak sadece dünyada son anımıza kadar vakit geçiriyor olabiliriz.  😀

Ateşin var olabilmesi için oksijene ihtiyaç vardır. Bizde temelde gerekli enerji yakılımının sağlanması için aynı şekilde oksijene ihtiyacımız vardır. Şu şekilde bir benzetmeye gidebiliriz. Oksijen bolluğunda ateş ne kadar canlı ve güzeldir. yetersizliğinde sönükleşir ve cılızdır. Aynı şekilde canlı, enerjik ve tüm fonksiyonlarımızın doğru çalışmasını maksimumda vücutta oksijen ihtiva etmeyle sağlayabilirsiniz. Güçlü bir alev olun.

Hayat kalitenizi arttırma yollarından biri de nefesden geçmektedir. Kaliteli nefes alış-verişi yapıldığından alttaki faaliyetlerimiz düzgün çalıştığından hayata karşı duruşumuz acılar savuşturmamız, hastalıklarla baş etmemiz, zorluklara göğüs germemiz oldukça kolaylaşacaktır.

  • Beden faaliyetleri
  • Duygusal faliyetler
  • Zihinsel faaliyetler

Güzel ve huzurlu bir hayatı formulü “BOL OKSİJEN”  yani “NEFES ALMAK” demektir. Nefes almayı size hatırlatacak heryere yazmanızı öneriririz. Organ ve hücrelerimizin görevlerini tam bir şekilde yerine getirmesini istiyorsak oksijenimizi alıp eksikliklerinde meydana gelen beslenme bozuklukları ve kanser gibi rahatsızlıkları hayatımızdan uzaklaştırabiliriz.

Nefesin Akıl Sağlığına Etkisi 

Fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra akıl ve ruh sağlımıza etkisi olan organımız beynimizdir. Beyin ve sinir sistemine bağlı olan duygularımızı yönetimini sağlayan hormonlarımız kanda bulunan okjisen oranına göre hormon salgılamaktadır.

Nefes kontrolü ile; organizma zor durumda kaldığında etkili olan, hızlandırıcı etki yapan, kalbin çalışmasını ve genel metabolizmayı hızlandırırken sindirimi yavaşlatan sempatik sinir sistemi ile organların faaliyetini yavaşlatıcı bir etkiye sahip olan sindirimi hızlandıran ve genel metabolizmayı ise yavaşlatan parasempatik sinir sistemi üzerinde çalışmalar gerçekleştirelebilir. Bu şekilde bizim elimizde olmayan kalp ve damar basınçlarındaki ritimsel bozukluklar giderebiliriz.

Nefes almadaki farkınlağımızı arttırarak duygu kontrolümüzü yani sinirlenme ve mutlu olma gibi reaksiyonları kendi kontrolünüzde gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle daha rahat bir yaşama adım atmış oluruz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.