Dört Büyük Melek (Başmelek) ve CAMİ

0 32.083

İslam dininde ve diğer dinlerde yer alan dört büyük melek (başmelek) isimlerinin baş harflerini aldığımızda dinimizce en önemli ibadet yeri olan “CAMİ” çıkmaktadır. Sizce bu bir tesadüf müdür? Ki tesadüf diye bir şey yoktur. Yoksa hayattaki her şeyin bir sebebi olduğu için bize bir tür işaret midir?

Kuran-ı Kerimde Geçen Dört Büyük Başmelek

Başmelek Cebrail

C

Başmelek Azrail 

A

Başmelek Mikail

M

Başmelek İsrafil

İ

Dinimizde ve Evrensel Kitabımız Kuran-ı Kerim’de bildiğiniz gibi 4 büyük melek dışında ayrıca diğer meleklerden de bahsedilmektedir. Her zaman bizim yanımızda Kiramen Katibin ve hafaza meleklerimizin olduğunu ayrıca Hamele-i Arş (arşı taşıyan melekler) vede Mukarrebun İlliyyun ismiyle Yüce Allah’ı daima zikreden meleklerimiz var olduğu bilinmektedir.

Sadece Dört Büyük Melek Mi Var?

Genel çerçeveye baktığımızda meleklerin sadece 4 adet olduğunu düşünmek mümkün değildir. Bu değişim dönüşüm zamanında sizlerle mümkün olduğunca farklı kaynaklardan edindiğimiz farklı sayıda ki Başmeleklerin isimlerini ve görevlerini paylaşacağız.(Fatır suresi 1. ayetinden de anlaşılacağı üzere “Allah’ın emrine yerde ve gökte vazifeler ile meşgul olurlar.”)  Melekler Yüce Allah’ın izniyle tüm canlara yardım eden nurani ve ruhani varlıklardır. Herhangi bir din, dil ve ırk gözetmezler. O yüzden herhangi bir dine gönderilmiş diyemeyiz.

Sevgili meleklerimiz bu geçiş zamanında içinde bulunduğumuz sıkıntı, kaygı, korku, endişe ve mutsuz durumlardan bizler istediğimiz sürece  yardımcı olurlar. (Çünkü sevgili melekler bizlerin özgür iradesine bizler yardım istemedikçe karışamazlar.) Fatır Suresi 35/1 (Allah’ın emrine yerde ve gökte vazifeler ile meşgul olurlar. Hamd, Fatır olan Allah’adır. Gökleri ve yeri yaratan Melekleri; ikişer, üçer, dörder kanatlı elçiler yapan “O” dur. Yaratılışta ve Yaratılmışlarda dilediğini artırır. “O” hiç kuşkusuz Allah her şeye gücü yetendir.)

Aslında  hepimizin bir ve bütün olduğu bir araya gelerek içimizdeki düşmanlık, nefret, kin, korku, kaygı ve hiddetten yani negatiflikten kurtulmak Yüce Allah’ın bizlere doğuştan vermiş olduğu “koşulsuz sevgi’yi” bütün enerjimizi pozitif kullanarak doğru bir şekilde  kendimiz dahil tüm canlara iyilik, huzur ve koşulsuz sevgiyi yaymamız gerektiği, bunu sadece tek başımıza değil bir araya gelerek yapmamız  için artık uyanmamız ve  bu dünyada neden var olduğumuzun bilincine ulaşmamız gerektiğidir. Bazı atasözlerimizin bunun için hiç de boş değildir. Örneğin “Birlikten kuvvet doğar.” Çünkü “SEVGİ” Yüce Allah’ın  bilimi ve frekansıdır. SEVGİ insanlığı birleştirmenin ve yükselmesinin yoludur.

Cami Kelimesi ve Cami Kelimesinin Sözlükte Anlamı

1. Müslüman toplumunun hep beraber dua etmek için bir araya geldikleri toplanma alanı
2. Bir araya getiren ve toplayan
3. İçinde bulunduran ve içine alan manasına gelmektedir.

CAMİ’ nin Sözlük Anlamı: Toplayıcı, toplayan, kaplayan, Müslümanların ibadet gayesiyle Sevgiyle, Aşkla toplandığı yer, ma’bed. “Câmi” terimi “(cemaatleri) bir araya getiren mescid” anlamındaki “el-mescidü’l-câmi”den kısaltılarak sonradan kullanılmaya başlanmıştır.

FATIR’ın Sözlük Anlamı: Yaratan, yoktan var eden demektir.

Sevgide ve Işıkta Kalın.

Sonsuz Teşekkürlerimizle…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.